Koffieschenkerij Genuujerie zoekt 2000 vrienden

Koffieschenkerij Genuujerie is een lunchroom en cadeaushop gelegen op een rustieke locatie in Venlo, naast het bekende kapelletje van Genooi en aan het Pieterpad. De koffieschenkerij is opgezet door Dichterbij, maar sinds begin 2017 is ook Rendiz betrokken bij de Genuujerie. Inmiddels wordt er al 10 jaar verse koffie gebrand én geschonken door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, de Kanjers. Na al die jaren is de Genuujerie aan een opknapbeurt toe. Gasten kunnen “Vriend van de Genuujerie” worden en daarmee kan de Genuujerie een nog fijnere werkplek worden en hun Kanjers.

Bij de Genuujerie is de liefde voor horeca gecombineerd met de betrokkenheid bij mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel bij de lunchroom als in de cadeaushop staan de Kanjers voor de gasten klaar. Ondertussen zorgen zij al tien jaar voor vers gebrande én geschonken koffie. De bijzondere medewerkers voeren alle werkzaamheden uit; van zelf bakken, bestellingen opnemen en uitserveren tot gastheerschap en afrekenen. Zo legt Femke uit: “Alles is vers, koffie wordt door ons zelf gebrand en cakes en koekjes worden door ons zelf gebakken”. De Kanjers doen hun werk vol overgave, niet gehinderd door een beperking.

Met een inzamelingsactie met 2000 nieuwe vrienden kan de Genuujerie de hoognodige opknapbeurt uitvoeren en een nog betere werkplek voor de Kanjers worden. Jennifer: “De sfeer is hier erg goed. Ik hoop dat ik hier nog lang mag werken”. Met hulp van “Vrienden van de Genuujerie” kan er een fijne pauzeruimte voor de Kanjers gecreëerd worden: na het harde werken hebben ze behoefte aan een rustige plek om even te pauzeren. Ook kan de lunchroom voor de gasten verbeterd worden door het interieur op te frissen en een deel van de apparatuur in de keuken te vervangen.